Hade också en väldigt trevlig kväll med mina vänner på den Etiopisk/Eritreanska restaurangen Messob i Uppsala. Det var rimliga priser (särskilt vid större sällskap om mer än två personer) och väldigt service-minded personal.
Vi var 9 stycken i vårt sällskap så vi delade på två messob (flätad korg, funkar som serveringsfat) fyllda med injera bröd och diverse röror. Lite intressant tyckte jag det var med hårdkokta ägg till kycklingen, men när man tänker på det så är det kanske inte en så konstig blandning. Det är bara det att jag aldrig har ätit den kombinationen annat än i sallader förut.
Vi var 9 stycken i vårt sällskap så vi delade på två messob (flätad korg, funkar som serveringsfat) fyllda med injera bröd och diverse röror. Lite intressant tyckte jag det var med hårdkokta ägg till kycklingen, men när man tänker på det så är det kanske inte en så konstig blandning. Det är bara det att jag aldrig har ätit den kombinationen annat än i sallader förut.
Kryddad med berbere och kärlek blir kycklingen väldigt smakrik och mör. Injera brödet hjälper till att göra en riktigt mätt så att man står sig länge. Som min kanadensiske vän vilken aldrig smakat det tidigare uttryckte det; "ungefär som en svamp som suger åt sig all vätska och fyller ut magen" (kanske inte det mest poetiska sagt, men deskriptivt). Men så används brödet också för att suga upp och ta om matbiten. Att tillägga här är att brödet görs på mjöl av ett sädesslag som heter Teff, vilket enligt mina vänner från området är svårt att få tag på i Sverige.
Mysigt också att äta med händerna från samma tallrik som ens vänner. Känns lite mer gemytligt och att man verkligen delar en måltid ihop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar